Minden olyan kommunikáció marketing tartalmú hírlevél, amely vállalkozásának, vagy más vállalkozás reklámját, vagy vásárlásra ösztönző hirdetését tartalmazza. Ezért hírlevélnek tekintendő egy konferenciára való részvételi felhívás, termék bemutatás, akció, nyereményjáték, stb.

Ajánlatkérés

Hírlevelet csak az érintett előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló önkéntes hozzájárulásával szabad küldeni a felhasználóknak, vevőknek. A hírlevélre való feliratkozást nem lehet az adatkezelési tájékoztató elfogadásával egy közös nyilatkozattal, vagy egy checkbox kipipálásával rákényszeríteni az érintettre. És nem is lehet a szolgáltatási igénybevételének feltételévé tenni a hírlevélhez való hozzájárulást. De a különálló hírlevél checkbox-ot sem szabad előre kipipálni. Ezért az a jó gyakorlat a hírlevélhez való hozzájárulás kapcsán, hogy egy különálló checkbox, vagy egy külön nyilatkozat útján iratkozhat fel a felhasználó a hírlevélre. Fontos, hogy a hozzájáruló nyilatkozat előtt az érintettek meg kell ismertetnie a hírlevéllel kapcsolatos adatkezelés fő feltételeit, és az érintett várhatóan gyakorolt hatását.

A GDPR hatálybalépése előtt felhalmozott email adatbázis érintettjeinek újra be kell szerezni megfelelő előzetes tájékoztatással a hírlevél küldéséhez való hozzájárulását.

Utólag is megkereshetőek felhasználók hírlevélre való feliratkozás céljából az Elektronikus Kereskedelemről szóló törvény feltételei szerint. Ez a törvény megengedi, hogy egy előzetes megkereső levélben felajánljuk felhasználóinknak a hírlevél küldésének lehetőségét. Azonban ebben a megkeresésben nem lehet reklám, és tájékoztatni kell érintetteket a hírlevélről való feltétel nélküli leiratkozás lehetőségéről. És el kell magyarázni a hírlevélről leiratkozás pontos részleteit is.

A GDPR új szabályai miatt javasoljuk, hogy segítsék elő az érintettek hírlevélről való döntését azzal, hogy bemutatják hírlevél előnyeit, annak magas szakmai tartalmát, illetve megnyugtatják az érintetteket arról, hogy milyen gyakorisággal kapnak hírlevelet. Továbbá jelezzék, hogy a hírlevélről bármikor leiratkozhatnak, aki nem tartanak tovább igényt a hírlevélre. Végtére is a hírlevél küldésének csak akkor van értelme, ha a hírlevelet az érintettek kérik és el is szeretnék olvasni. Amennyiben a hírlevél csak egy email spam, vagy levélszemét fiókjában köt ki olvasatlanul, akkor a hírlevélnek nincs haszna.

Amennyiben segítségre van szükségük hírlevelük kapcsán, keressenek meg, hogy segíthessünk.


Ajánlatkérés

Az ajánlatkérés Önt semmire nem kötelezi csak, hogy valós adatokat adjon meg.